Netwerk & Projecten

Met onze glasvezelprojecten breiden we ons Gigabit netwerk continu verder uit. Zo maken we Gigabit voor steeds meer mensen bereikbaar!

Core Regio's

De Fiber Crew kent in haar netwerk een aantal “core” regio’s. Dit zijn de zwaartepunten in ons netwerk waar grote clusters aan adressen aangesloten zijn op ons Gigabit netwerk. Momenteel zijn er 6 core gebieden. Vaak zijn dit projecten die over tijd uit zijn uitgegroeid tot grotere clusters.

Amersfoort

In Amersfoort heeft de Fiber crew een gebiedsdekkend netwerk. Dat betekent dat vrijwel heel Amersfoort (in totaal 72.000 adressen) is aangesloten en men gebruik kan maken van Gigabit glasvezel!

Almere

Almere is ons tweede grootste gebied, met in totaal 69.000 aangesloten huishoudens op ons Fiber Crew netwerk. Gigabit glasvezel is hier beschikbaar in Almere-Stad, Almere-Buiten en Almere-Haven.

Hilversum (10Gb/s)

In Februari 2022 hebben we alle 50.000 huishoudens in Hilversum aangesloten op ons netwerk. Ook is Hilversum het eerste Gigabit+ gebied. Hilversum kan zo gebruik maken van niet alleen Gigabit, maar zelfs 10 Gigabit (10Gb/s)!

Soest

Ook de gemeente Soest is gebiedsdekkend aangesloten op het Fiber Crew netwerk. Hier is Gigabit glasvezel dan ook in alle wijken beschikbaar. In totaal zijn er 17.500 adressen aangesloten op ons netwerk.

Leusden

In de gemeente Leusden zijn alle dorpen en steden aangesloten op het Fiber Crew netwerk, en is gigabit glasvezel in alle wijken en  op vrijwel alle adressen beschikbaar. In totaal goed voor 12.000 adressen.

Baarn

Het Fiber Crew netwerk strekt zich in Baarn uit over de wijken Baarn-centrum, Pr. Hendrikpark en Baarn-Noord. Verdeeld over deze wijken zijn er 11.500 adressen aangesloten op ons Gigabit netwerk.

Lelystad

In April 2023 hebben wij Lelystad aangesloten op ons Gigabit glasvezelnetwerk. Hiermee is Gigabit in heel Lelystad, en voor al haar 35.000 adressen, beschikbaar geworden!

Nijkerk

Sinds Juni 2023 kan ook Nijkerk rekenen op Gigabit glasvezel. In totaal zijn meer dan 20.000 adressen in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken aangesloten ons Gigabit glasvezelnetwerk.

Veenendaal

Sinds Oktober 2023 is ook Veenendaal helemaal klaar voor Gigabit glasvezel. In totaal hebben we meer dan 30.000 adressen aangesloten op ons razendsnelle glasvezelnetwerk. In heel Veenendaal dus!

Gooise Meren

De meest recente toevoeging aan ons netwerk, is Gooise Meren. In totaal goed voor meer dan 20.000 aansluitingen op ons glasvezelnetwerk. Ook in Gooise Meren is Gigabit de standaard!

Projecten: Vastgoed

Groot Handelsgebouw - Rotterdam

Net als veel andere verzamelgebouwen, beschikt ook het Groot Handelsgebouw in Rotterdam nog niet over een Gigabit glasvezelnetwerk. Om voor de Rotterdamse ondernemers in het GHG het verschil te maken, realiseren we hier een 10Gb/s glasvezelnetwerk.

Projecten: Bedrijventerreinen

Veenendaal

Na de geslaagde vraagbundeling is in 2020 op 4 Veenendaalse bedrijventerreinen een dekkend Gigabit glasvezelnetwerk aangelegd. Begin 2021 zijn de werkzaamheden afgerond, en is het netwerk voor iedereen beschikbaar gesteld!

Coenecoop

Na een succesvolle vraagbundeling in 2019 en oplevering begin 2020, kunnen ondernemers gebruik maken van Gigabit glasvezel op bedrijventerreinen Coenecoop I, II en III in Waddinxveen.

Mijdrecht

In de zomer van 2019 is het gloednieuwe Gigabit netwerk opgeleverd op Bedrijventerrein Mijdrecht. Dit netwerk is dekkend aangelegd, waardoor Gigabit glasvezel overal beschikbaar is.

IJsselstein

Alle ondernemers op de IJsselsteinse bedrijventerreinen kunnen, sinds de oplevering van het nieuwe glasvezelnetwerk begin 2019, gebruik maken van Gigabit glasvezel.

Almelo

Begin 2019 heeft de Fiber Crew samen met een partner meer dan 50 bedrijventerreinen (4.000 adressen) in Almelo e.o aangesloten Gigabit glasvezel. 

Meer informatie ontvangen?

Laat hieronder je gegevens achter en je ontvangt direct onze Wholesale Voice whitepaper!