Bedrijventerreinen

De Fiber Crew geeft een fiber boost aan bedrijventerreinen door heel Nederland. Ben jij een ICT-Partner?

Lees hier hoe we samen in tien stappen een bedrijventerrein in jouw buurt verglazen!

Als ICT-expert weet jij als geen ander dat het dataverkeer explosief groeit en we aan de voet staan van de Gigabit Society. Steeds meer toepassingen zullen gebruikmaken van breedbandinternet. En daar kunnen ondernemers maar beter op voorbereid zijn. Wat daarvoor nodig is? We zeggen natuurlijk niet voor niets: the future is fiber!

Betaalbare glasvezelverbindingen

De Fiber Crew wil ondernemers in Nederland voorbereiden op de toekomst. Een toekomst die dichterbij is dan de meeste mensen beseffen. Enerzijds is het onze missie om die onwetendheid om te zetten in kennis. Anderzijds moeten de handen zo snel mogelijk uit de mouwen en zijn we druk bezig om steeds meer bedrijventerreinen en bedrijfsverzamelgebouwen door heel Nederland te voorzien van een razendsnel, hypermodern én betaalbaar glasvezelnetwerk!

Vraagbundelingen

De meeste projecten gaan op basis van vraagbundelingen. Dit betekent dat we vooraf bepalen hoeveel ondernemers zich minimaal moeten aanmelden om uit de kosten te komen. Alleen bij voldoende aanmeldingen wordt het glasvezelnetwerk gerealiseerd.

Op sommige bedrijventerreinen ligt er al glasvezel, maar maken de ondernemers er nauwelijks gebruik van. Omdat de Fiber Crew het ronduit zonde vindt dat er duizenden kilometers ongebruikt fiber ligt in Nederland, richten we ons ook op terreinen waar we glasvezel goedkoper kunnen aanbieden dan de huidige leverancier. Binnen de Crew noemen we deze campagnes infrabundelingen.

Collectieve aanpak

De meeste projecten gaan op basis van vraagbundelingen. Dit betekent dat we vooraf bepalen hoeveel ondernemers zich minimaal moeten aanmelden om uit de kosten te komen. Alleen bij voldoende aanmeldingen wordt het glasvezelnetwerk gerealiseerd.

Op sommige bedrijventerreinen ligt er al glasvezel, maar maken de ondernemers er nauwelijks gebruik van. Omdat de Fiber Crew het ronduit zonde vindt dat er duizenden kilometers ongebruikt fiber ligt in Nederland, richten we ons ook op terreinen waar we glasvezel goedkoper kunnen aanbieden dan de huidige leverancier. Binnen de crew noemen we deze campagnes infrabundelingen.

Wil jij met de Fiber Crew een bedrijventerrein verglazen?

Gezamenlijke kracht

Het leuke van een bedrijventerrein verglazen is dat de ondernemers het écht met elkaar doen. Als de vraagbundeling niet wordt gehaald, gaat het hele verglazingsfeest niet door. Het is de taak van de Fiber Crew om ondernemers op het bedrijventerrein zodanig te enthousiasmeren, dat ze elkaar stimuleren om ook aan te sluiten. Hierbij is de support van de ondernemersvereniging en de gemeente zeer gewenst.

 1. De Fiber Crew heeft een geschikt bedrijventerrein op het oog.
 2. We matchen de juiste crew members: een aannemer die het project met ons aan wil gaan, een leverancier die de glasvezelkabels levert en ICT-Partners die zelf in het gebied gevestigd zijn.
 3. Er volgt een inventarisatie van de kosten en werkzaamheden.
 4. We maken een mooie propositie voor de ondernemers op het bedrijventerrein en starten de online en offline campagne.
  De lokale ICT-Partners krijgen gratis marketingmiddelen aangeleverd en starten de vraagbundeling.
 5. Als de vraagbundeling is gehaald, stellen we samen met de aannemer een bouwplanning op en dienen we een aanvraag voor
  de POP-locatie bij de gemeente in.
 6. Nadat akkoord van de gemeente, gaat de aannemer aan de slag op het bedrijventerrein. Hij breekt de straten open en plaatst
  glasvezelbuizen.
 7. Vanaf de POP-locatie ‘blaast’ de aannemer de glasvezels door de buizen in de panden.
 8. De aannemer monteert in ieder pand de vezel af middels een FTU . Dit is hét opstappunt naar het netwerk.
 9. De ICT-Partner plaatst een NTU in de panden. Dit apparaat zet het lichtsignaal om in ethernet (internet) en stuurt het door naar de internetrouter.
 10. Serviceprovider Infopact zet licht op de glasvezels. De aangesloten ondernemers zijn klaar voor de toekomst!