Persbericht:

Het glasvezelnetwerk van de toekomst: Gigabit & keuze in Lelystad!

Fiber Crew heeft, na de succesvolle uitrol in Hilversum, haar glasvezelnetwerk verder uitgebreid naar 300.000 adressen! Vandaag lanceert zij namelijk haar “Glasvezelnetwerk van de toekomst” in Lelystad. Het Glasvezelnetwerk van de toekomst is een initiatief van de Rotterdamse glasvezelprovider waarmee zij door de inzet van Gigabit snelheden en uitgebreide keuzemogelijkheden samen met providers het internet van de toekomst mogelijk maakt.

Rotterdam – 17/04/2023

Waarom het internet van de toekomst?

We zien elke dag dat er een grote afstand zit tussen wat er mogelijk is, wat we nodig hebben, en wat er in de praktijk wordt gedaan”, zegt Tim Dalmeijer, Commercieel Directeur bij Fiber Crew. “Veel consumenten beschikken thuis over een internetaansluiting waarmee ze geen toegang hebben tot hoge snelheden voor een normale prijs, en vaak bestaat hun “keuze” uit slechts 1 optie. Dat past niet bij de tijd waarin we nu leven, en al helemaal niet bij waar we naar toe gaan. We ontwikkelden hierom een netwerk wat wél past bij de toekomst, door in te zetten op Gigabit en Keuzevrijheid”, vervolgt Tim.

Keuzevrijheid in Lelystad

Fiber Crew heeft in Lelystad 35.000 adressen aangesloten op haar “Glasvezelnetwerk van de toekomst”. Voor deze huishoudens neemt de keuze per direct toe! Huishoudens in Lelystad krijgen hierdoor een keuze tussen wel 9 aangesloten providers, in plaats van een keuze tussen slechts 1 of 2.

 

Fiber Crew heeft een open netwerk, en werkt via haar Wholesale model samen met vrijwel alle providers in Nederland. Fiber Crew verzorgt het netwerk en deze aangesloten providers leveren de diensten over dit netwerk. Zo werkt Fiber Crew samen met providers zoals: Fiber, Freedom, Jonaz, Multifiber, Netrebel, Onvi, Plinq, RapidXS en Stipte. Door samen te werken neemt de keuzemogelijkheid voor aangesloten huishoudens toe, en wordt er een meer uitgebreide keuze mogelijk dan op andere (glasvezel)netwerken. Op zijn beurt houdt dat de prijzen op het netwerk competitief.

Foto: v.l.n.r. Elbert Edelijn (Onvi), Stephan Chung (PLINQ), Anouk Schepers (PLINQ), Twan Welboren (Freedom), Edwin Bijl (Fiber Crew), Martijn Schafstad (Fiber), Willem-Jan Tanis (Jonaz), Robert Nijhof (Multifiber), Tim Dalmeijer (Fiber Crew), Sijmen Kooiman (Netrebel)

Gigabit

Naast keuzevrijheid staat op haar Glasvezelnetwerk nog een ander thema centraal: Gigabit. Fiber Crew gelooft namelijk dat Gigabit-snelheden van 1.000Mb/s of meer de enige oplossing zijn om het alsmaar groeiend dataverbruik bij te kunnen houden en om toekomstige, internet-gedreven, toepassingen goed aan te kunnen. Daarom heeft zij op haar netwerk van Gigabit de standaard gemaakt. Gigabit verbindingen zijn hierdoor voor alle 35.000 aangesloten huishoudens in Lelystad beschikbaar.

Meer informatie ontvangen?

Laat hieronder je gegevens achter en je ontvangt direct onze Wholesale Voice whitepaper!