Veiligheid en glasvezel

Veilig internetten is een must. Maar wat betekent het type verbinding voor de veiligheid van jouw verbinding?
In deze blog leer je meer over veiligheid en glasvezel!

Na het lezen van deze blog weet jij:

Stabiel en betrouwbaar internet

Allereerst is glasvezel een veilige keuze voor stabiel en betrouwbaar internet. Dat komt omdat glasvezelverbindingen relatief ongevoelig zijn voor storingen. 

Het traditionele kopernetwerk kan bijvoorbeeld last hebben van storingen door blikseminslag, corrosie of radiofrequenties.

Glasvezels bestaan uit… glas. 

De kabels bevatten geen metalen en dat maakt hen ongevoelig voor storingen. Met een glasvezelverbinding maak je dus een veilige keuze voor het stabielste en meest betrouwbare internet.

Dertig jaar duurzaam

Glasvezel is de meest duurzame keuze voor internet! 

Allereerst stop je geen giftige metalen in de grond, zoals bij het kopernetwerk. Daarnaast verbruikt het glasvezelnetwerk veel minder energie dan andere netwerken. 

Dat is heel logisch te verklaren: de glasvezels in de kabels wekken minder warmte op. Daardoor is er minder isolatiemateriaal nodig en kost het versturen van data minder energie.

Tot slot gaat een glasvezelnetwerk veel langer mee; tot wel dertig jaar! 

Op elk gebied scoort fiber beter en dat maakt glasvezel een veilige keuze voor een duurzame toekomst!

Elektrostress en glasvezel

Sommige mensen zijn gevoelig voor elektromagnetische straling en ervaren daar klachten door. Dit wordt ook wel elektrostress of elektrogevoeligheid genoemd. 

Voor hen is het goed om te weten dat bij een glasvezelverbinding de minste elektromagnetische straling vrijkomt, doordat er geen elektriciteit maar licht door de vezels gaat.

Internet, tv en telefonie

Het glasvezelnetwerk is dus in meerdere opzichten een veilige keuze. Je kunt met een gerust hart investeren in glasvezel, het internet gebruiken en er diverse diensten – zoals VoIP – over laten lopen.

Fiber, dat is veilig genieten van digitale tv, internet en telefonie van de allerbeste kwaliteit!

Download: Safer Internet Checklist (gratis!)

Internetgebruikers worden continu bedreigt door hackers, malware en virussen.

Gelukkig zijn er allerlei manieren om jezelf (en je netwerk) te beschermen. 

Controleer direct of jouw internetgebruik (of dat van je medewerkers of familie) veilig verloopt met onze uitgebreide checklist.