Ongebruikt Fiber

De Fiber Crew maakt een einde aan duizenden kilometers ongebruikt fiber!

Door heel Nederland liggen duizenden kilometers glasvezelkabels zich suf te vervelen. In sommige gebieden is het netwerk namelijk wel aangelegd, maar wordt het niet of nauwelijks gebruikt. Wij vinden dat zonde en willen er iets aan doen! Daarom richt de Fiber Crew zich ook op het oplichten van ongebruikt fiber, meestal door middel van een “infrabundeling”.

Het glasvezel op een bedrijventerrein kan van landelijke of lokale netwerkaanbieders zijn. De Fiber Crew werkt samen met alle landelijke én lokale aanbieders. 

Bij een infrabundeling houden we een campagne op een bedrijventerrein om te zorgen dat het ongebruikte glasvezel dat daar ligt door zoveel mogelijk ondernemers wordt gebruikt!

VIDEO: Wat is een infrabundeling? 

Landelijke partijen/netwerken

De grotere aanbieders van glasvezel hebben een netwerk dat door heel Nederland ligt. De grootte verschilt per netwerk, maar doorgaans zijn deze tienduizenden kilometers groot! Denk bijvoorbeeld aan

  • Eurofiber
  • KPN
  • Tele2
  • Ziggo

Lokale partijen/netwerken

De lokale glasvezelpartijen hebben op kleine schaal een glasvezelnetwerk aangelegd of laten aanleggen, bijvoorbeeld op een bedrijventerrein of in een dorpskern. Meestal waren landelijke partijen daar (nog) niet actief en was dit dé manier om toch gebruik te kunnen maken van het razendsnelle fiber.

 

Binnen de lokale netwerkaanbieders heb je wat kleinere partijen, die het netwerk op slechts één terrein hebben aangelegd en dit uitbaten. Daarnaast zijn er wat grotere netwerkaanbieders, die zich focussen op een bepaalde regio. Bij lokale aanbieders kun je denken aan:

  • Coglas
  • Glasnet Zoetermeer
  • Midden-Brabantglas
  • VitrumNet

 

De Fiber Crew wil heel zakelijk Nederland bedienen en werkt daarom samen met een groot aantal lokale en alle landelijke glasvezelnetwerkaanbieders.

Het is onze missie om een einde te maken aan de duizenden kilometers ongebruikt fiber. Help jij mee?

De Fiber Crew in actie!

Op bedrijventerrein Minervum in Breda loopt op dit moment een infrabundeling. In Robin’s eerste vlog gaat hij samen met IT Security Expert Frank van De ICT Ruyters B.V. op pad om de ondernemers op het Minervum te vertellen over het internet van de toekomst: Fiber!

Wil jij een bijdrage leveren aan de toekomst van zakelijk Nederland?