>20 regionale fiber netwerken!

Heel Nederland on fiber, of het nu van een landelijke leverancier komt of een lokale aanbieder. 

De Fiber Crew werkt samen met vrijwel alle Nederlandse glasvezelleveranciers

Landelijk of regionaal fiber?

KPN, Tele2, Ziggo en Eurofiber zijn de vier grote leveranciers van zakelijk glasvezel in Nederland. 

Hun netwerkkabels liggen door heel Nederland en bieden gezamenlijk internet aan het merendeel van de bedrijven. 

Soms maak je gebruik van deze kabels zonder het te weten. Er zijn namelijk partijen die deze kabels huren van de grote aanbieders en de verbinding als het ware onder een eigen whitelabel afzetten. 

Er is ook nog een derde mogelijkheid: glasvezel van een lokale aanbieder. Dit noemen we bij de Fiber Crew: regionaal fiber. Het aanbod van regionaal fiber is de afgelopen jaren sterk gegroeid. 

Waarom regionaal fiber?

Hoe klein Nederland ook mag zijn, ons glasvezelnetwerk is helaas nog niet dekkend. 

Op sommige plekken is de behoefte aan glasvezelinternet groot, maar laten de grote partijen nog niet van zich zien of horen. Óf hun tarieven zijn erg hoog. 

We zien op dat soort plekken steeds vaker dat lokale ondernemers en inwoners de handen ineenslaan en zelf een glasvezelnetwerk realiseren.

Ze richten bijvoorbeeld een coöperatie op. Dit is een organisatie zonder winstoogmerk. Zo kunnen ze de tarieven aantrekkelijk houden. 

Als je toegang hebt tot een lokaal glasvezelnetwerk, is dat natuurlijk erg leuk. Je neemt dan letterlijk het internet af dat jouw collega-ondernemers of stadsgenoten voor je hebben geregeld!

regionale-fiber-netwerken

4.000 nieuwe adressen!

Vorige week werden er weer vijf aanbieders van regionaal fiber aan ons portfolio toegevoegd. Daardoor kunnen we ruim 4.000 nieuwe adressen toegang verlenen tot het razendsnelle regionale fiber netwerk.

Ook werden twee andere lokale netwerken uitgebreid. Er zijn nu meer dan 20 regionale netwerken aangesloten bij de Fiber Crew! 

Want hoe zat het ook al weer?
Als je kiest voor het zakelijke fiber netwerk dan:

  1. Heb je een razendsnelle verbinding (en geen last van latency tijdens het videobellen).

  2. Krijg je een symmetrische bandbreedte. Daarmee kan je net zo snel uploaden als downloaden. Perfect voor werken in de Cloud!

  3. Haal je het meeste uit je verbinding; het glasvezelnetwerk kent de minste storingen en heeft de allerhoogste uptime!

  4. Ben je voorbereid op de toekomst. Voor glasvezel zijn de huidige gigabitsnelheden een makkie. De bandbreedte kan namelijk bijna eindeloos opschalen!

  5. Profiteer je van diverse voordelen ten opzichte van glasvezelinternet voor consumenten, zoals een zakelijke SLA, betere service en support en een ICT-Partner voor al je connectiviteitsvraagstukken!

Fiber op jouw locatie?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!